Web Toolbar by Wibiya

IT szolgáltatásaink - Automatizálás - Informatika - Hálózatok

Főoldal -> Szolgaltatasok -> IT-informatika

IT informatika

Informatika az iparban

CÉL->Az Ipari termelés informatikai támogatása
A mai világ szinte már teljesen elképzelhetetlen az informatika nélkül. Napjainkban azért is került előtérbe az informatika, mert az egyre növekvő információk sokaságában az ember már nem képes hatékonyan dolgozni, ha nem rendelkezik a mai csúcstechnika színvonalán lévő informatikai rendszerekkel. A modern informatika ismerete és használata nélkül pedig már egyetlen gyár vagy termelő vállalat sem lehet igazán eredményes.
Az informatika az ipari termelésben a digitális folyamatirányítás, a nagy rendszerek számítógépes irányítása révén az ipari folyamatok nagyarányú termelékenység növekedésének egyik fő forrásává vált. A termelésinformatika a mai korszerű termelés egyik fő ága.

Cégünk az Ön rendelkezésére áll a termelés informatikai szoftverek fejlesztésében/integrálásban illetve a rendszerhez szükséges hálózat kiépítésében. Az általunk gyártott gépek (mérleges adagolók, csomagológépek, robotok) készen állnak a modern informatikai rendszerekbe való integrálásba. Keressen minket!

Intelligens Rendszer
Intelligens rendszereket tudunk kialakítani

A gép és ember közötti kapcsolattartást a HMI biztosítja. Fontos a géppel való helyszíni felügyelethez, beavatkozáshoz, de része lehet az intelligens hálózatnak is.

Gépeink felfűzhetők egy ilyen intelligens rendszerre. A kulcs a rendszerben van. Intelligens, egymást figyelő megoldások, teljes felügyelet a rendszer felett akár távolról egy monitoron keresztül is. PLC-k, HMI, számítógépek, szerverek mind az ETHERNET/IP vonalon.

Egy hatékony megoldás: HMI felület a gépén - nézze meg gépe állapotát az irodából! Gép szintű felügyeleti és naplózási lehetőséget érhet el az irodai gépén! A gép mellett lévő kezelőtabló most már a gépen is elérhetővé válhat. Az aktuális termelési receptek (paraméter csoportokat) az irodából is megváltoztathatja a gépen.

PC-alapú megjelenítésre egy jó lehetőséget biztosít az OMRON CX-Lite használata. Segítségével számítógép-alapú, egyszerű HMI-projektek létrehozását tudjuk megvalósítani. Segítségével olyan egyedi programokat tudunk Önnek fejleszteni, amelyek képesek PLC-adatokat küldeni és fogadni, valamint szabályozókat módosítani a hálózaton belül. A gyakorlatban folyadékadagolóhoz építettünk ki egy Excel-ben követhető felügyeletet.

OMRON HMI követés
Az irodájából követheti a gép állapotát

Fejlettebb felügyelet és iránytás=SCADA. Scada egy Windows alapú ipari automatizálási megoldás, amely a gyártási műveletek ellenőrzésére és irányítására szolgál. Megbízható megoldást nyújt az egyszerű megjelenítéstől az egész vállalatot átfogó integrált rendszerig. 3D hatású grafikus megjelenítési felületén a rendszer kezelői könnyen eligazodnak, jó beépített grafikus könyvtárakkal rendelkezik. A SCADA szoftverek a rendszer PLC-itől gyűjtik össze az információkat, a változók értékeit, és ezekből állítják elő a technológia valósidejű képét, ábrákkal, mozgó objektumokkal és beavatkozó felületekkel. A géppel kapcsolatos adatok hatékony megjelenítése van tehát lehetőség. A gyakorlatban az ipari gépek folyamatirányító rendszerbe való bekapcsolása óriási előnyökkel jár. Egyszerűen átlátható a teljes rendszer, könnyebb karbantartás, könnyen gyűjthető, naplózható, eltárolható adatok a termelés minden pontjáról.

A célunk az volt, hogy létrehozzunk egy olyan hálózatot, amelyben biztonságosan centralizált adatok és alkalmazások vannak és bekapcsolhatók legyenek az ipari gépek is ebbe a rendszerbe. A következő képen egy általunk kiépített rendszer látható, ahol megvalósult a teljesen felügyelhető rendszer.

SCADA

Vállaljuk összetettebb adatbázis alapú folyamatmegjelenítő, folyamatirányító rendszerek fejlesztését az egyszerűbb Microsoft ACCESS rendszerektől SQL server alapú adatbázisokig, illetve az ehhez szükséges hálózat tervezését és kivitelezését. A következőkben látható néhány kép egy általunk kifejlesztett Termék gyártás követő - nyilvántartó - raktárforgalom kezelő integrált alkalmazásról.

Szoftverfejelsztés

Epilógus:A technikák lassan összefolynak, mivel az iparban is megfelelő stabilitással működnek a hétköznapokban is használt módszerek, eszközök.

További szolgáltatásaink cégeknek:

Mi is számos kisebb/nagyobb informatikai problémával találkoztunk. Akár megbízás keretében akár a saját informatikai rendszerünkkel kapcsolatosan. Azonban ezeket a problémákat sikeresen megoldottuk és azt tapasztaltuk, hogy sokkal hatékonyabb lett a munkavégzés. Most már informatikai rendszerünket is mi üzemeltetjük, fejlesztjük. Annak elkerülése érdekében, hogy mások is végigjárják ezt a kemény utat, úgy gondoltuk hogy mostantól szolgáltatásaink közé vesszük ezeket a témákat. Így akár konkrét problémákkal vagy szakmai tanácsadással kapcsolatban is nyugodtan keressenek minket.

 • Vékonykliens alapú architektúrára történő áttérés/kiépítés
  (megbízónk informatikai rendszerét alakítottuk át az új architektúrára)
 • Virtualizációs megoldások alkalmazása
  (saját rendszerünknél és megbízóinknál is intenzíven használjuk)
 • központosított alkalmazások és adatok kis cégeknek is
  (még egy 3 fős cégnél is sokat jelent)
 • Adatszinkronizációs problémák kezelése
  ("az egyik gépen ez a verzió van de a másikon nem ez van" szindróma)
 • Webdesign
  (saját weboldalainkat, blogjainkat is mi fejlesztettük)
 • Wifi lehetőségek kiépítése
  (szabaduljon meg a vezetékektől, irodák és telephelyek közötti átvitelnél is használtuk)
 • Biztonságtechnika
  (vírusvédelem, tűzfalak, biztonsági mentések kiépítése)

Az előbb felsorolt szolgáltatásainkról részletesebben a következő technológiai cikkekben olvashat:
Vékonykliens megoldások
Virtualizáció az informatikában
WIFI megoldások

Keressen minket bizalommal!

Kapcsolat

Főoldal | Mérleges Adagolók | Rezgőadagolók | Csomagológépek | Robottechnika | Szolgáltatások | Technológia |

nkrcompany@t-online.hu | Készítette: Kiss Norbert - 2011

Back to content | Back to main menu